lørdag

Boller i selleri

Boller i selleri. - I dag er det enten eller. Selleri har en meget speciel smag, som man enten elsker eller hader.

Jeg elsker boller i selleri og det gjorde jeg også som barn. Diskutionen gik ofte på, om vi skulle spise kartofler eller rugbrød til. Rugbrødet vandt.
Til gengæld kunne der være lidt murren over, at det ikke var rigtig middagsmad, når kartoflerne manglede.

I voksenlivet har jeg bevaret vanen med rugbrød til, - gerne ristet.

BOLLER I SELLERI

350 g hk. grisekød
2 spsk. rasp
2 spsk. mel
1æg
1 lille revet løg
danskvand - til farsen har den rigtig konsistens til boller

1 knoldselleri skåret i tern

3/4 L kogende vand i en kasserolle, tilsat 1 tsk. salt

Farsen røres godt sammen og formes til boller med en ske i hånden. Bollerne kommes, efterhånden som de formes, op i det kogende vand og simrer til de er færdige. Fisk evt. e'n op og skær den over.

Tag nu alle bollerne op med en hulske og kom selleristykkerne i. Kog til de er møre og fisk dem op med en hulske.

Suppen i kasserollen jævnes med meljævning til en sovs og smages til. Boller og selleritern kommes op i sovsen og boller i selleri er nu klar.

Serveres med ristet rugbrød eller kartofler til.

Der kan ændres i rækkefølgen, således at selleritern koges først for herefter at koge bollerne i vandet. Det har ingen betydning for resultatet.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.