lørdag

Planlægning

Og der var hvide sild og stegte sild, lun leverpostej med champignon og bacon, hjemmelavet rullepølse, kogt, røget bacon med sennep og rødbeder, lun æbleflæsk, hamburgerryg med hjemmelavet Italiensk salat, sylte med sennep og rødbeder, flæskesteg med rødkål, hjemmesyltede vaniliegræskar, hjemmesyltede små søde rødbeder, oste, frugtsalat, småkager, konfekt, sandkage, chokolade, nødder, dadler, figner.................................
Hvis jeg har udeladt noget, er det ikke bevidst.

Listen er lang. Her er hvad der i det væsentlige stod på bordet i julen i barndommen.

Jeg har videreført en del af det, men slet ikke det hele.

Forberedelserne begyndte allerede i november måned, hvor der blev syltet græskar og rødbeder.
Den 1. week-end i december var det tid til, at bage småkager.
En - to uger før jul blev der lavet konfekt, som blev sat godt væk fra alle ivrige fingre.

Først de sidste 2 - 3 dage før juleaften blev der kogt et stykke hamburgerryg til pålæg, et stykke røget bacon til pålæg, kogt og presset rullepølse, lavet sylte, lavet æbleflæsk og lavet stegte sild.

Lillejuleaften blev der bagt sandkage og lavet juleleverpostej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.