mandag

Gammeldags Svinekam

Gammeldags svinekam serveres måske i vore dage mest til jul,men i dag steger vi et stykke gammeldags svinekam.

Det var noget, vi fik om søndagen, da jeg var barn, - og altid med brun sovs, kartofler og rødkål til.

Gammeldags vinekam kan imidlertid spises på flere måder.
I dag vil vi servere det med en rødkålsalat til i stedet for varm rødkål.

Jeg har præsteret, at stege et stykke gammeldags svinekam om sommeren på min Coob Grill,servere det med nye kartofler og en god grøn salat til. Ingen sovs så. Uhm !

Det er i grunden et stykke udmærket kød og hvis man fjerner spæklaget, er det faktisk et godt stykke magert kød,men i så fald ikke rigtig gammeldags svinekam mere.

GAMMELDAGS SVINEKAM

Ca. 1,5 kg svinekam med ridset svær

Gnides med salt, lægges i passende bradepande og ca. 2 cm vand ved. Hold øje med under stegningen, at stykket ikke steger tørt, i så fald spædes mere vand til.

Sættes i ovn ved 200 grader i ca. 2 - 2 1/4 time. Det skal være så benene kan trækkes ud.

Skyen hældes fra og stegen sættes midt i ovnen under grill, hvis ikke allerede sværen er ordentlig sprød. Og når jeg siger ordentlig sprød, mener jeg ordentlig sprød. Vi skulle jo nødig knække vore tænder.
Hvis den begynder at blive sort på de højeste steder, læg staniol over disse områder !!

Nu kan der skæres pæne skiver til gammeldags svinekam, som serveres med tilbehør efter eget valg.

Ønskes sovs, skummes fedtet af skyen og sovsen jævnes. Kulør på og smag til med salt.

Fedt i sovsen er helt overflødig, idet det jo under stegningen, har afgivet smag.

RØDKÅLSALAT

Snit en skål rødkål i meget fine strimler ( mængde efter behov )
ca. 1 dl appelsinjuice
fileter fra 2 appelsiner
frugt fra 1 granatæble
50 g walnødder

Hæld juicen over den snittede rødkål
pynt med appelsinfileter, indholdet af granatæblet og walnødderne
Stil det koldt indtil brug

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.