torsdag

Øllebrød

Øllebrød er en fantastisk god måde, at få brugt nogle rester gammelt rugbrød på, men køb bare et stort mørkt rugbrød til øllebrød hos bageren Det koster ikke ret meget og så er rugbrød et fantastisk næringsmiddel.

UGENS SPARETIP

Hos bageren sælges ofte hele rugbrød, der kun er nogle få dage gamle, til en slik. Dette for at give plads i butikken til de nybagte.
Af sådan et helt rugbrød bliver der en meget stor portion og så kan den stå i køleskabet i flere dage. Lige til at tage af og varme. Øllebrød er skønt både morgen, middag og aften. Med en god klat flødeskum ypperlig.

Borddækning i halvtredserne

Det er ikke nok at udbløde og koge i vand. - Øl må der til, når der koges øllebrød.

ØLLEBRØD
1 mørkt rugbrød eller rester af rugbrød
1-2 øl eller hvidtøl
vand
farin

Skær rugbrødet i tern og kom det i en stor gryde. Tilsæt øllet og spæd med vand til det lige dækker brødet. Dæk til og lad stå til næste dag. Kog nu massen for svag varme i ca. 20-30 minutter med låg på.
Blend massen i gryden til der ikke er flere klumper og smag til med brun farin. Stødt melis kan også anvendes, med det får ikke helt samme lækre smag.

Server med en solid klat flødeskum.

VELBEKOMME

TIPS ! Øllebrøden kan koges med frugtsaft istedet for øl, men det skal være ufortyndet saft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.