lørdag

Appelsinglaseret Svinekam

Appelsinglaseret svinekam er en god ret både til frokostbordet og på buffet. Det er en fordel, at appelsinglaseret svinekam kan laves i god tid og så er den god næste dag, idet den serveres kold.

En anden god ting er, at et glas koldt hvidvin klæder glaseret svinekam, hvilket jo er velegnet ved frokosttid.



APPELSINGLASERET SVINEKAM

1 stk. svinekam ca. 1 1/2 kg uden spæk ( bevar et tyndt lag )
salt
peber
1 spsk. honning
1/4 tsk. stødt koriander
1 usprøjtet appelsin
2 dl. vand

Rids det tynde spæklag på svinekammen, krydr med salt og peber. Sæt kødet i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 15 minutter. Dæmp varmen til 170 grader og steg færdig i ca. 1 1/2 time efter at kødet er smurt ind i følgende :
Honning og koriander røres sammen. Appelsinskal fra appelsinen rives i. Smøres på kødet.

Pres nu saften af appelsinen, tilsæt 2 dl vand og hæld det ved kødet.
Dryp kødet med blandingen jævnligt.

Kødet stilles til afkøling i mindst 3 timer. Skal være helt koldt. Skyen hældes gennem en sigte.

Appelsingele :

1 1/2 dl stegesky, skummet for fedt
2 blade husblas

Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog skyen ind til der er 1 1/2 dl. Knug husblas og rør den ud i skyen. Skal stå til det begynder at tykne.
Skyen øses over stegen. Skal stivne imellem hvert lag.

Serveres med en dejlig rødkålssalat med appelsin og valnødder eller salat af julekål. Flutes, hvis det ønskes.
Et glas koldt hvidvin er godt til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.