lørdag

Farseret Blomkål

Farseret blomkål med smeltet smør eller tomatsovs er en dejlig spise.



Egentlig kan farseret blomkål også kaldes maskeret blomkål. Jeg husker blomkålshovedet på fadet var pyntet med gyldent rasp og drysset med hakket persille.

FARSERET BLOMKÅL
1 kridhvidt blomkål
vand
salt

1 portion rørt frikadellefars uden løg

rasp ( et par håndfulde )
125 g smør

persille, hakket

et rent viskestykke eller andet klæde

Kog blomkålen i letsaltet vand 10 minutter i en stor gryde. Tag det op og lad det dryppe af i en sigte.
Smid ikke vandet væk. Det skal bruges igen.

Bred klædet ud og drys med mel. Læg farsen på og tilsidst blomkålshovedet med stokken opad.
Bind klædet sammen om det hele fra alle 4 hjørner.

Læg det nu nu tilbage i gryden med blomkålsvandet og kog ca. 15-20 minutter.

Kom imedens en stor klat smør på panden sammen med et par håndfulde rasp og rist det gyldent et øjeblik. Det skal faktisk kun lige blandes godt sammen.

Nu fiskes blomkålshovedet op af gryden. Fjern klædet og anret det på et fad med stokken nedad.
Smør / maskér farsoverfladen jævnt med den gyldne rasp. Drys med hakket persille.
Server farseret blomkål med smeltet smør eller en god tomatsovs til.
Små pillekartofler og smørdampede gulerodsstave går fint til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.