tirsdag

Kage på tråd


Kage på tråd er en morsom gammel ting fra Sydfyn. Jeg har fundet den iblandt gamle fynske egnsretter uden dog selv, at have prøvet den.

kage på tråd

rosiner
mandler
æbler
1/4 kg hvedemel ( 250g )
en god håndfuld sukker
1/4 L afklaret smør
2 æg
øl

På en grov tråd trækkes afvekslende : Skyllede rosiner, skoldede mandler og små stykker æble. Når ca. en kvart tråd er betrukket (dog således, at der er et godt stykke tråd tilovers i begge ender, hvor man holder), dyppes de i følgende dej :
Mel og sukker udrørt med knap 1/4 L afklaret smør og 2 æg (æggene kommer i før smørret) og så meget tyndt øl, at dejen bliver som til pandekager. Koges i klaret fedt, tråden trækkes ud og de serveres meget varme.

Klaret smør er smør der har været varmet op og vallen er fjernet.

Sådan nogle kagesnore med kage på tråd må kunne bruges i en morsom sammenhæng
Mon ikke også æble kan byttes ud med anden frugt ?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.