onsdag

Jordbærfromage

Jordbærfromage, én af barndommens søde søndagsdesserter i jordbærsæsonen. Det smagte skønt, pyntet med flødeskum og friske jordbær.
I øjeblikket vælter de udenlandske jordbær frem i butikkerne, men de er nu ikke den største smagsoplevelse, så hvorfor ikke lave en skøn fromage af bærrene.

JORDBÆRFROMAGE

600 g jordbær
saften af en citron
1/2 dl vand
7 blade husblas
100 g sukker
2 æggehvider, stiftpiskede
2 dl piskefløde, pisket til flødeskum

Sæt husblassen i blød i koldt vand. Skyl jordbærrene og gnid 2/3 af dem gennem en si. Kom citronsaften i mosen og bring vandet i kog. Smelt sukkeret heri, efter at gryden er taget fra varmen og smelt husblassen heri. Kom blandingen i mosen og lad den blive geléagtig, men ikke stiv.
Bland nu æggehvide og flødeskum i gelésaften. Rør den til den er lind og kom massen i en form, skyllet med vand. Lad jordbærfromagen stivne et køligt sted og vand den ud på et fad. Pynt med klatter af flødeskum og halve jordbær.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.