fredag

Brun Suppe

Brun suppe med små kødboller og champignon egner sig til den kommende, tilsyneladende efterårsagtige week-end. Hvorfor ikke varme sig på en tallerken gammeldags brun suppe og hygge sig inden døre.

Gammeldags brun suppe kan stå alene med et godt brød til eller fungerer bare fint som en forret.

                                        

BRUN SUPPE

50 g røget flæsk, skåret i småstykker
1 lille hakket løg
1 gulerod i skiver
1/4 selleri
2 porrer
40 g smør
40 g mel
1 l god, kraftig kødbouillon
2 laurbærblade
merian og timian
cayennepeber
nogle dråber Worcestersovs
50 g kogte champignon
kødboller
madeira eller portvin

Steg flæskestykkerne i en tykbundet gryde, til de er klare. Tag flæsket op og brun løg, selleri, gulerodsskiver samt porrer i fedtet fra flæsket. Kom smørret ved, brun det og drys melet over, lad også det brune lidt. Tilsæt bouillon og bring det hele i kog. Kom flæsketerninger, laurbærblade, merian, timian og cayennepeber i og lad koge ca. 15 min.
Si suppen, bring den i kog igen og kom de små kødboller i. Kom champignoner i suppen og tilsæt til sidst lidt Worcestersovs og madeira eller portvin.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.