mandag

Forloren skinke

Forloren skinke på dåse hørte med til nem mad for husmoderen dengang i 50erne. - Opfindsomheden var stor, når det som her, gjalt om, at fremtrylle et spændende måltid mad af forloren skinke som eksemplerne her.


Alle opskrifterne fra Plumrose er til 4 personer. Sikkert udmærket. Jeg har desværre ikke erfaring med nogen af dem, men morsomt er det.
Opskrifter med forloren skinke kan måske inspirere til nye hurtige retter med et andet stykke kød and forloren skinke.

let og lækkert
- og hvorfor bruge timer, når minutter er nok ?



MARENS LÆKKERBID

"skinken" skæres i 1 cm tykke skiver, vendes i sammenpisket æg og rasp og steges gyldentbrune.
Serveres med stuvede eller kogte grøntsager.

HURTIG GODT

1 ds. forloren skinke skæres i 1 cm tykke skiver, ristes på panden i smør og serveres sammen med rå æggeblommer og stegte tomatskiver, drysset med hakkede løg.

FLORENTINER SKINKE

En hel forloren skinke ridses, pyntes med nelliker og helsteges i ovn ved jævn varme ca. 10 minutter. 1 dl lyst farin, 1/2 tsk. kanel, 1 tsk. sennep, 1 tsk. eddike og 2 tsk. vand blandes og hældes over skinken, som bages endnu 15 minutter, indtil overfladen er glasseret. - Serveres med grøntsager og evt. rørt smør med reven peberrod.

OVERLÆGENS NATMAD

Forloren skinke og 2 hårdkogte æg skæres i terninger og blandes i 1/4 kg ds. champignons. Serveres på ristet franskbrød med en stribe Plumrose ketchup.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.