lørdag

Hjertekage

Hjertekage bagt med abrikos og cremefyld var mere til fest end til hverdag. Kagen dukkede op på fødselsdage og andre mærkedage, men kan da så udmærket bruges til kaffen søndag eftermiddag.


HJERTEKAGE

Dej :
2 æg
200 g sukker
2 spsk. koldt vand
100 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver

Fyld :
3 dl abrikossaft fra udblødte abrikoser eller appelsinjuice
3 æggeblommer
4 spsk. sukker
revet skal af en appelsin
2 topskf. mel
100 g udblødte abrikoser eller fra dåse

Glasur og pynt :
2 æggehvider
250 g flormelis
3 tsk. eddike
smeltet chokolade
røde cocktailbær og guldkugler

Dej : Pisk æg med sukker og vand til en tyk æggesnaps og tilsæt mel og bagepulver. Bland forsigtig sammen og hæld dejen i en smurt hjerteform, drysset med rasp.
Bages ved 225 grader i 25 minutter.

Lad kagen blive kold og skær den så igennem. Dæk med et tykt lag creme, tilsat abrikoser.

Creme : Pisk æggeblommer, sukker og appelsinskal godt sammen og tilsæt mel og abrikossaft. Bring cremen i kog under piskning, afkøl og tilsæt de klippede aprikoser.

Læg kagen på et fad, overtræk med glasuren og pynt til sidst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.