fredag

Søsterkage

Søsterkage, - vi fortsætter lidt endnu udi bagningen med en gammeldags søsterkage. Den er god til en kop kaffe.



Endelig kunne man bage et par stykker, hvis der nu alligevel skal bages og så forære den ene væk til én, man gerne vil betænke eller som værtindegave.

SØSTERKAGE

Opskriften er til én kage

100 g smør eller mgr.
40 g sukker
1 æg
15 g gær
1 dl mælk
200 g mel
1 tsk. kardemomme
100 g rosiner
50 g sukat eller hakkede mandler

Rør sukker og smør godt sammen og tilsæt ægget. Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsættes fedtstoffet.
Bland mel, kardemomme, rosiner og evt. fintsnittet sukat og rør det hele godt sammen. Dejen hældes i en velsmurt søsterkageform og hæver lunt i ca. 1 time.
Baqges ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.