torsdag

Fricandeau

Fricandeau er en god ret, at lave dagen i forvejen og så kan den laves med såvel svinemørbrad som skært kalvekød. Begge dele bidrager til en dejlig fricandeau. Hvis svinemørbrad er anvendt, er en gammeldags mormorsalat med hovedsalat eller hjertesalat i piskefløde, tilsat citronsaft og sukker rigtig god til. Rabarberkompot, gele eller noget surt til, bør heller ikke mangle.

Til min fricandeau, foretrækker jeg svinemørbrad og en stegt ovnkartoffel til. Nye kartofler, franske kartofler eller noget helt andet er op til den enkelte.

FRICANDEAU                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

en stor svinemørbrad eller 500 g skært kalvekød
røget spæk
3 spsk. mel
1 tsk. salt
40 g mgr.
3 dl vand eller suppe
20 g mel
1 dl. mælk eller fløde
kulør

Skær kødet på langs af trævlerne 1 1/2 cm tykke og 10 cm lange.
Spæk strimlerne med fintskårne spækstrimler og vend dem i mel, tilsat salt.
Brun kødet og tilsæt vand/suppe. Brug det tiloverblevne mel til jævning og lad det koge 1/2 time til 1 time. Tilsæt koldt smør eller fløde til sovsen. Kom det stegte kød op i sovsen.

Server fricandeau med nye kartofler, ovnbagte kartofler eller pommes frites til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.