tirsdag

Hamburgere

Hamburgere, dengang midt i 50erne, længe før burgerkulturen indtog Danmark, var meget populær blandt unge mennesker, især som natmad og havde tydeligvis lighedspunkter med vore dages burgere.


HAMBURGER A LA 1955

til 8 personer efter følgende opskrift :

8 skiver franskbrød
400-500 g hakket kalve- eller flæskesmåkød
salt
peber
mgr. til stegning

Brødet må gerne være ret store skiver, bestil f.eks et sandwichbrød. (Ja, sådan står der). Herpå smøres ret fast det hakkede kød, salt og peber drysses på. Steges på panden med kødsiden nederst først. Når kødet er gennemstegt, det tager 5 minutter, vendes brødet om og steger på den anden side.
Serveres med salatblade med tomatskiver eller brunede løg, ketchup eller spejlede æg.

En lidt anderledes måde, at nyde hamburgere på. Om det så frister unge af i dag med brunede løg og spejlæg er en anden sag, frasét den lidt større arbejdgang det er med disse ingredienser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.