mandag

Brioche

Brioche er af den slags brød, man straks fornemmer er lavet af lutter gode sager. I det her tilfælde er det den store mængde af smør, der gør brødet så lækkert. I visse opskrifter ruttes der også rigeligt med æggene. Denne her opskrift, har jeg fra min gamle kogebog fra 1932.


Iøvrigt mener jeg, at brioche stammer fra det jødiske køkken. Lækre er de i hvert fald.

BRIOCHE

500 g mel
2 æg
50 g melis
50 g gær
1/4 L mælk
200 g smør
lidt kardemomme

Mel og smør blandes (trilles), heri blandes æg, sukker, den udrørte gær i lidt af den lunkne mælk, kardemomme og lunken mælk. Det hele æltes godt. Dejen rulles ud på et melstrøet bord, foldes sammen igen og forfra nogle gange. Akkurat som til wienerbrød. Formes til boller på størrelse med en stor tvebak. Oven i bollen laves et hul og heri lægges en lille bolle, på størrelse med en nød. Pensl med æg og stil til hævning. Bages i en godt varm ovn. 200-225 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne.
Spises med smør og syltetøj nu vi er ved kalorierne til en god kop kaffe.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.