fredag

Pæreboller

Pæreboller fra den gamle opskriftbog kan snart blive aktuelt. Pæresæsonen står for døren og hvorfor ikke prøve noget nyt. Det er en meget gammel opskrift og man kan vel formode, at det er en egnsopskrift.



PÆREBOLLER

pærer, skrællede og skåret i tern
4 spsk. mælk
3-4 æg
mel

Sagerne blandes og tilsættes så meget mel, at det bliver en smidig dej. Let saltet vand bringes i kog i en gryde, og med en ske tilsættes vandet bollerne, ligesom vi plejer at gøre med melboller. Koges også ligesom dem. Serveres på fadet eller kagetallerken, overdryppet med smeltet smør og godt bestrøet med sukker.

I det næste stykke tid, bringes en række spændende, gamle opskrifter fra den gamle opskriftbog. Opskrifter, som er rimelig ukendte eller sjældent publiseret. Vi har så småt taget hul på dem.
Umiddelbart er der en række perler iblandt dem, som det godt kan betale sig at stifte bekendtskab med.

God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.