lørdag

Senneps-pickles

Senneps-pickles er vidunderligt garniture på et stykke smørrebrød, men måske allerbedst på et stykke med sprængt oksebryst. Grøntsagerne, der skal bruges, er fremme i øjeblikket. Det er weekend og fremstillingen af en portion senneps-pickles til forrådslageret er et godt bud på en hyggelig beskæftigelse, hvor familien såmænd kan deltage med at rense og skære grøntsagerne i små stykker og hygge sig sammen om projektet. Senneps-pickles bliver bedst med en trækketid på 1-1 1/2 måned før man begynder at spise af dem.


SENNEPS-PICKLES

blomkålsbuketter
250 g skalotteløg
5 små gulerødder
150 g grønne bønner
250 g små, grønne drueagurker
125 g salt

sennepssovs af :
75 g hvedemel
1 L eddike
3/4 kg sukker
3 tsk. sennepspulver
3 tsk. karry
1 strøget tsk. syltepulver

Alle grøntsagerne renses, skæres i småstykker, helst i terninger og drysses derefter ned med saltet og sådan står de og trækker et par timer. Imedens piskes melet til en jævning med eddike, sukker og krydderier tilsat. Sovsen koger godt igennem i mindst 10 minutter, medens der hele tiden piskes i den. Grøntsagerne røres i, men først hældes den dannede lage fra og både grøntsager og sovs varmes atter op, men må ikke koge, for så bliver grøntsagerne seje. 5 minutter efter tilsættes syltepulveret og den færdige senneps-pickles fordeles på mindre glas, der straks tilbindes.
Senneps-pickles skal helst trække i 1-1 1/2 måneds tid, før der spises af dem.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.