lørdag

FLØDERULLER

Fløderuller til eftermiddagskaffen kan bages og opbevares i en kagedåse til at tage af, når lækkersulten melder sig og vi skal have noget godt. Fløderuller fyldes med ren flødeskum eller flødeskum, tilsat cacao, moste hindbær, pulverkaffe, spiritus eller andet.
De er hurtig lavet og har den ulempe, at de altid smager af én til. Desuden minder de en hel del om kræmmerhuse i sin dej og smag.


FLØDERULLER

1 æg
80 g sukker
25 g smuttede, hakkede mandler
60 g mel
1 spsk. vand
50 g smeltet chokolade
2 1/2 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Pisk æg og sukker let sammen til en luftig masse. Tilsæt de hakkede mandler, mel og vand.
Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir iaflange firkanter.
Bages ved 220 grader i ca. 5 minutter til de er lysebrune.
Form hver enkelt kage ved hjælp af et træskaft. Det skal gå lidt rask, da kagerne kun kan formes meget varme. Ikke for mange på pladen ad gangen.
Fløderuller opbevares i en kagedåse og ved servering, dyppes enderne i smeltet chokolade og flødeskum med fyld i sprøjtes i rullerne.

De er himmelsk til en god kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.