søndag

Rulle-Gås

Aldrig så snart er Mortensaften overstået for denne gang, før jeg finder den gamle opskrift fra 50 erne med rulle-gås frem, lige akkurat nogle få dage for sent, men pyt, den kan spises hver dag, stort set året rundt. Rulle-gås skal ses som en slags forloren gås og når sandheden skal frem, er rulle-gås lige ved at være bedre end rigtig gåsesteg. Den smager i hvert fald fantastisk. En dejlig kraftig ret.
Størrelsen af kalvebrystet og mængden af fyld, bestemmer man selv, alt efter antal kuverter.


RULLE-GÅS

1 stykke kalvebryst
svesker
æbler i stykker
1 god spsk. mgr.
salt
sukker
mgr. til stegning
lidt vand til sky
salt
kulør
Skær en dyb lomme i kalvebrystet på langs og gnid med salt. Læg æblestykker og svesker på, drys med lidt sukker og anbring nogle små smørklatter. Rul det hele sammen og bind med momuldsgarn som til en rullepølse. Det kan også lade sig gøre, at lukke kødet med kødnåle.
Brun rullen smukt i afbruset mgr. på alle sider i en stegegryde. Kom lidt vand ved og læg låg på. Lad stå og småsimre til kødet er mørt, ca. 1 1/2 time, alt efter tykkelsen. Pas på, det ikke steger tørt.
Tag det møre kød op af gryden og fjern garnet. Hold kødet varmt og skær i pæne skiver.

Det kan være nødvendigt, at skumme skyen for fedt.
Jævn skyen til en sovs, tilsæt kulør og smag til med salt.
Server rulle-gås med saucen, brunede - eller hvide kartofler, asier og syltetøj.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.