tirsdag

Torskefileter Med Peberrodssauce

Torskefileter med peberrodssauce smager himmelsk og det er en vidunderlig måde at anvende torskefileter på. For mit eget vedkommende, har jeg ofte dampet fileterne, frem for at lade dem trække i den varme, krydrede bouillon. Det er mindst ligeså godt og fisken med sit flotte, hvide kød kommer rigtig godt til sin ret her.


TORSKEFILETER MED PEBERRODSSAUCE 

4 gode torskefileter

bouillon
1/2 L fiskesuppe, evt. fra terning
saften af 1 citron
lidt persille
4 hele peberkorn
1 spsk. eddike
salt

Kog ingredienserne til bouillionen sammen i ca. 10 minutter og smag til med salt. Kom fisken i, læg låget på og sluk for varmen. Fisken skal stå og trække i bouillonen i 15 minutter.

SAUCE

1 spsk. smør eller mgr.
2 spsk. mel
4 dl fiskebouillon
1/2 dl fløde
3 spsk. reven peberrod
1 tsk. koldt smør til montering

Smelt fedtstoffet i en kasserolle og bag saucen op med mel og væske. Kog saucen godt igennem og smag den til med den revne peberrod. Montér saucen med smørret. Så bliver den flot blank.

Servér torskefileter med peberrodssauce, persilledryssede kartofler og citronsnitter.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.