tirsdag

Borgmesterstang

Borgmesterstang var fast på repertoiret hos bageren i min barndom. Den var populært kaffebrød og nærmest en slags wienerbrød. Man kan dog selv bage en borgmesterstang, som så er noget anderledes og ikke spor wienerbrødsagtig, men god alligevel.
Opskriften giver 2 stænger.


BORGMESTERSTANG

400 g mel
250 g smør eller mgr.
50 g gær
2 spsk. sukker
2 dl kold mælk

makronfyld
100 g smør eller mgr.
70 g sukker
100 g små, knuste makroner

pensling
sammenpisket æg

pynt
sukker

Udrør gæren i den kolde mælk og smuldr fedtstoffet i melet og sukkeret. Rør ingredienserne sammen og ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve lunt, men ikke varmt ca. 30 minutter.
Dejen deles i 2 stykker, der rulles i stænger og belægges med makronfyld midt på, fold siderne sammen (kan ridses med kniv eller klejnespore eller flettes). Stængerne efterhæver ca. 20 minutter, pensles med sammenpisket æg, drysses med sukker og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
God til en kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.