fredag

Hakket and

Hakket and, serveret med rødkål og tyttebærsyltetøj er en rigtig dejlig og forøvrigt billig farsret her i den skønne juletid, og skal retten være rigtig julet, kan man jo servere brunede kartofler til. Hakket and er her tilberedt af lige dele hakket okse- og flæskekød.
Opskriften er beregnet til 4 personer, men kan selvfølgelig justeres.


HAKKET AND

1 kg hakket okse- og flæskekød
4 spsk. rasp
1 æg
1 bdt. haket persille
1 dl lys bouillon
salt
peber
225 g stenfri svesker
2 - 3 syrlige æbler, skrællet og skåret i stykker
rasp
smørklatter

sovs
1/2 L lys bouillon
stegesky
jævning
3 spsk. tyttebærsyltetøj

Ælt kødet med rasp, æg, hakket persille og bouillon. Form farsen til et aflangt brød. Stik skaftet af en grydeske igennem farsbrødet på langs og fyld æbler og svesker i. Læg farsbrødet i et smurt ovnfast fad. Drys med rasp og kom smørklatter på.
Steges ved 200 grader i 40 - 45 minutter.

Kom bouillon og den siede stegesky i en kasserolle og giv det et opkog. Jævn saucn med meljævning og smag til med salt, peber og tyttebærsyltetøj.

Hakket and serveres med kogte eller brunede kartofler, rødkål, sauce og tyttebærsyltetøj.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.