mandag

Hvidkålsbudding fra Sønderjylland

Hvidkålsbudding har op gennem tiderne været en meget populær farsspise. Hvidkål var tidligere en populær grøntsag, som fortjener at komme til ære og værdighed igen. Ikke bare fordi, den smager godt, men også fordi den indeholder mange vitaminer.


HVIDKÅLSBUDDING FRA SØNDERJYLLAND

ca. 1 1/2 - 1 3/4 kg hvidkål
letsaltet vand til kogning

fars som til frikadeller af 1/2 kg hakket svine- og oksekød

Skær hvidkålshovedet i 4 stykker og fjern stokken. Kog kålen halvmør i lersaltet vand.
I en smurt buddingeforn eller ildfast dybt fad lægges skiftevis et lag kål og et lag fars idet man begynder og afslutter med kål. Kål og fars skal presses godt ned.  Sæt låg på og kog buddingen i vandbad  i 1 time.
Sovsen laves af væde fra formen, evt. tilsat lidt mælk eller fløde. Kom en klat smør i og smag til med salt og reven muskatnød.
Servér hvidkålsbudding fra Sønderjylland med kogte kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.