lørdag

Torskesoufflé

Torskesoufflé er god at tænke på, når mange af os snart står med rester fra nytårstorsken. Naturligvis kan torskesoufflé også laves på et par torskefileter eller lignende.

Flere bryder sig ikke om ordet soufflé, idet de forbinder det med noget, der er mislykket og det er da også rigtig nok, at har man soufflé i ovnen, skal ovdøren holdes lukket under bagningen.

Det smager nu pragtfuldt, så prøv bare.

Opskriften her er til 4 personer.

TORSKESOUFFLÉ

2 spsk. smør eller mgr.
3 spsk. mel
3 dl mælk
salt
peber
4 dl kogt torskekød, evt. rester
3 æggeblommer
5 æggehvider, stiftpiskede
2 tsk. maizenamel
fedtstof til fadet

Smelt fedtstoffet i en gryde og lav en tyk opbagning med mel og mælk. Kog opbagningen godt igennem under piskning og krydr med salt og peber.
Køl det af og pisk så æggeblommerne i en ad gangen. Tilsæt de kogte fiskestykker.
Vend maizenamel i de stiftpiskede æggehvider. Smør en souffléskål eller ovnfast skål med høje kanter med smør eller mgr.
Vend æggehviderne i dejen og fyld skålen 3/4 op.
Bages ved 200 grader i ca. 45 minutter . . . . og husk åbn ikke ovndøren under bagningen.

Torskesoufflé serveres med smeltet smør og citronsnitter.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.