torsdag

Budding med søde kartofler

Budding med søde kartofler er en dejlig svampet dessert, som er værd at prøve og så kan man da fint spise budding med søde kartofler til en kop kaffe. Det er en opskrift, som stammer fra Sydamerika.

Søde kartofler kommer til os udefra, men har sit oprindelige hjemsted i det tropiske Amerika. I dag dyrkes den søde kartoffel overalt i verden, hvor klimaet er tropisk eller subtropisk og de er nemme at få fat på året rundt, specielt i invandrerbutikker.


Kogning af søde kartofler kan sagtens lade sig gøre, men de bliver hurtigt noget slimede ivandet. Det er faktisk bedre at bage dem i ovnen, præcis som når vi laver almindelige bagekartofler.

BUDDING MED SØDE KARTOFLER


ca. 1 kg ovnbagte søde kartofler
3 æg
200 g sukker
75 g blødgjort smør
2 1/2 dl mælk
1/2 tsk. fint salt
50 smuttede, snittede mandler

Pil kartoflerne og gnid dem gennem en sigte. Tilsæt æggeblommerne, mælk, sukker, smør og salt.
Tilsæt mandlerne og rør sammen. Fold de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen. Hæld kartoffeldejen i en velsmurt pieform af ler eller porcelæn, drys lidt sukker på og bag den ved ca. 200 grader i knap en time.
Budding med søde kartofler serveres som dessert eller til en lille glad kop kaffe med flødeskum og syltetøj til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.