onsdag

Kærnemælkssuppe med syltede grønne tomater

Kærnemælkssuppe med syltede grønne tomater er en delikatesse, man bør unde sig selv. Hvis ikke man har adgang til syltede grønne tomater til kærnemælkssuppe med syltede grønne tomater, kan syltetøj efter egen smag nu sagtens bruges, og spar endelig ikke på de hakkede mandler, - de gør underværker.
På grund af de stiftpiskede æggehvider, bliver denne kærnemælkssuppe dejlig fyldig og skummende og nærmest dessertagtig. Den vil de fleste vende tilbage til igen og igen.


Syltede grønne tomater er måske værd at have med i tankerne, når det sidst på sommeren, overalt, hvor der dyrkes tomater, bugner af disse dejlige, absolut anvendelige grønne frugter.
Lav nogle glas til vinterforråd. Syltede grønne tomater er også fantastiske til oksestegen og andre stegeretter.

KÆRNEMÆLKSSUPPE MED SYLTEDE GRØNNE TOMATER

2 spsk. (med lille top) kartoffelmel
1 liter kærnemælk
vanilie
2 æggeblommer
4 spsk. sukker med top
2 stiftpiskede æggehvider

syltede grønne tomater eller syltetøj
30 g smuttede, hakkede mandler

Kartoffelmelet røres ud med kærnemælken i en tykbundet gryde og bringes i kog. Når suppen begynder at blive jævn, hældes først en tyk æggesnaps af sukker og æggeblommer samt de stiftpiskede æggehvider i terrinen, heri hældes den varme suppe, smagt til med vanilie og tilsat de smuttede, hakkede mandler.

Server kærnemælkssuppe med syltede grønne tomater eller syltetøj.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.