onsdag

Riskugler med chokoladesauce

Riskugler med chokoladesovs er en gammel delikatesse man bør unde sig selv at prøve. Det er en skøn dessert, som også gør sig rigtig godt sammen med en karamelsauce. Riskugler med chokoladesauce har sin oprindelse i risengrød i lighed med ris alamande, der jo som bekendt er noget sæsonpræget. Mange elsker ris alamande, jeg selv er ingen undtagelse, og den kan selvfølgelig spises når som helst på året. M.h.t. riskugler . . . . de er virkelig svære at blive fra. Prøv dem !


RISKUGLER MED CHOKOLADESAUCE

200 g ris
1 liter sødmælk
60 g sukker
vanilie
lidt smør
1 æg
rasp
fedtstof

Risen koges ikke for mør sammen med vanilien og sukkeret. En bageplade smøres med smør, massen stryges på og køles af. (Det var dengang. I dag beklædes en plade med bagepapir.) Af den afkølede masse formes små kugler på størrelse med en stor valnød, der først vendes i det piskede æg, derefter i raspen og koges gyldne i det hede fedtstof.
Server riskugler med chokoladesauce eller karamelsauce som dessert, til kaffen eller bare, når lækkersulten melder sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.