søndag

Svømmende laks

Svømmende laks, endnu en lækker gammel fiskeret, serveret med rejesauce og et godt stykke brød eller flüte til. Svømmende laks gør sig både som frokostret og som forret.


SVØMMENDE LAKS

4 skiver fersk laks
vand
salt
eddike
peberkorn
1/2 løg, hvori er stukket 2 hele nelliker

Laksestykkerne koges i vand, tilsat krydderier, lidt eddike og løget med nelliker i. Løg med hele nelliker giver fisken en rigtiggod smag. Fisken holdes omkring kogepunktet i 7-8 minutter, må endelig ikke bulderkoge, afhængig af hvor tykke skiverne er, men kødet skal begynde at løsne sig fra benet.
Fisken anrettes nu på et varmt fad og dækkes med en rejesauce.

rejesauce
siet fiskesuppe
jævning
smørklat
1-2 æggeblommer
salt
citronsaft
lidt fransk sennep
rejer efter smag og pengepung

Kog den siede fiskesuppe op og jævn den. Tilsæt en stor smørklat og tilsidst æggeblommerne. Varm rejerne med og smag saucen til med salt, citronsaft og lidt fransk sennep.

Svømmende laks serveres med flüte eller et godt brød til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.