mandag

Grydekål

Grydekål fra 50 erne er stort set det samme som farseret hvidkål og smager forresten rigtig godt. Når vi tilbereder grydekål er farsen en god rørt fars som til frikadeller, med eller uden løg, det er en smagssag.


GRYDEKÅL

1 hvidkål
500 g hakket flæsk eller kalv og flæsk
1 æg
et par skefulde mel eller rasp
vand eller danskvand
evt. løg
salt
peber

Rør en god fars som til frikadeller. Skær stokken fra hvidkålshovedet og del bladene ud. Kog dem møre i letsaltet vand. Smør en passende gryde indvendig og foer den med de kogte hvidkålsblade. Fyld farsen i gryden med flere kålblade. Kog retten mør i vandbad. Gryden sættes i en større gryde.
Hæld væden fra til sauce og vend den farserede kål ud på et fad. Tilsæt lidt mælk til væden, kog op og jævn saucen, som smages til med salt og peber. Det skal være en lys sauce. Evt. kan tilsættes et par dryp kulør, hvis man syntes.

Servér grydekål med sauce, kogte kartofler eller rugbrød og tyttebærsyltetøj til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.