fredag

Sprængt svinekam med flødepeberrodssauce

Sprængt svinekam med flødepeberrodssauce er en gammel og lækker klassiker fra 50erne. Det var ikke hverdagsmad og sprængt svinekam med flødepeberrodssauce kom som regel på bordet om søndagen eller i en særlig anledning.
Dengang i 50erne, skulle et stykke sprængt svinekam bestilles i forvejen hos slagteren. I vore dage har de fleste velassorterede slagtere og slagterafdelinger sprængt kam . . . . .  hvis ikke, så bestil et stykke nogle dage før det skal bruges.


SPRÆNGT SVINEKAM MED FLØDEPEBERRODSSAUCE

1,5 kg sprængt svinekam
2 spsk. smør
2-3 spsk. mel
3 kopper suppe af kogelagen
1 kop fløde
salt
peber
1 tsk. eddike
1 tsk. sukker
1-2 spsk. fintrevet peberrod

Svinekammen koges i vand, tilsat lidt salt til den er mør. Pas på med saltet, da sprængt kam i sig selv er salt. Desuden skal en del af kogevandet bruges til saucen.
Lav en opbagt sauce af smør, mel, kogevand og fløde til den har en passende konsistens. Smag saucen til med salt, peber, eddike og revet peberrod. Peberroden skal endelig ikke koge med.

Servér sprængt svinekam med flødepeberrodssauce, kogte kartofler og evt. kogte gulerødder og haricots verts.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.