lørdag

Hofdessert

Hofdessert, endnu en skøn gammel dessertopskrift fra en tid med anden mål og vægt end i vore dage. Desserten er endog rigtig god og fortjener at blive holdt i live. Øverste lag af denne hofdessert udgøres af en slags chantillycreme, bestående af flødeskum, tilsat vanilie og sukker. Det er en meget lækker dessert.

                                              

HOFDESSERT

makroner efter behov
250 g chokolade
1/2 pot vand (1/2 liter)
grofthakkede mandler efter behov
flødeskum til man skammer sig
vanilie
sukker

1 pot = 1 liter

Belæg bunden af en fiks glasskål med makroner og læg herover et lag chokolade, kogt af chokolade og vand. Strø et lag grofthakkede mandler ud og herover, flødeskum, smagt til med vanilie og sukker.

Hofdessert er god, serveret med et glas hedvin til, portvin, madeira m.m.

I min barndom op gennem 50erne, fik vi altid dessert efter middagen om søndagen. Desserten, var for de voksnes vedkommende, ofte ledsaget af enten portvin eller madeira.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.