fredag

Indbagt Steg

Indbagt steg, serveret med stuvede grøntsager eller brunede kartofler med skysauce, er en fin måde, at få spist resterne fra stegen, som til indbagt steg kan være kød fra både svine-, kalve- eller oksesteg.


Opskriften er fra 1903 og her gengivet i den originale tekst.

INDBAGT STEG

skiver af steg

1 lille kop mel
1 æggeblomme
lidt salt
mælk
ganske lidt natron
1 stiftpisket æggehvide
mgt. til stegning

Levninger af Kalve- eller Oksesteg skæres i pæne Skiver. Nu rører man en lille Kop Mel med en Æggeblomme, lidt Salt og Mælk, indtil Dejgen bliver som en tyk Pandekagedejg; ganske lidt Natron og den piskede Hvide kommes i; Kødskiverne dyppes deri og de lægges med det samme i en Pande med varm Margarine eller Fedt og bages lysebrune paa begge Sider over jævn Ild; de lægges paa et Fad. Serveres med stuvede Grøntsager eller brunede Kartofler med Skysauce.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.