onsdag

Æggehvidekage

Æggehvidekage med citron, mandler og korender, bages umiddelbart samtidig med æggeblommekage. Formålet med æggehvidekage og æggeblommekage samtidig er selvfølgelig, at få brugt både blomme og hvide fra æggene og hvorfor så ikke slå to fluer med et smæk.

Opskriften er den originale fra 1903.




ÆGGEHVIDEKAGE
1/2 tekop smør
50 kvint sukker
lidt hakket citronskal
10 kvint stødte mandler
5 kvint bitre mandler
25 kvint korender
60 kvint hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tekop tynd fløde
8 stiftpiskede æggehvider

1 kvint = 5 g

½ Thekop Smør smeltes og røres hvidt med 50 Kv. Sukker, lidt hakket Citronskal, 10 Kv. stødte søde Mandler, 5 Kv. bitre Mandler, 25 Kv. Korender, 60 Kv. Hvedemel blandet med ½ Bagepulver (1 tsk.), ½ Thekop tynd Fløde og tilsidst 8 piskede Hvider; bages ¾ Time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.