tirsdag

Hvidgrød

Hvidgrød er en meget gammel form for grød, kogt på kærnemælk. Opskriften her er fra 1903. Hvidgrød kan spises som rødgrød med fløde. Grundet den syrlige smag fra kærnemælken, matcher denne godt med fløden.
Samme smagskombination ses i kærnemælksfromage, pyntet med flødeskum.


Mælkegrød, kogt på almindelig sødmælk har ikke den samme effekt sammen med fløde.

HVIDGRØD

rismel
2 potter kærnemælk
korender
citronskal
2 spsk. sukker
lidt skoldede, hakkede mandler

Rør rismel lidt efter lidt med kærnemælken. Sæt gryden over ilden med korender, citronskal, sukker og lidt skoldede, hakkede mandler. Koges til en stiv grød.

Server hvidgrød med fløde på, akkurat som rødgrød med fløde.

VELBEKOMME

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.