fredag

Kantareller med bacon og løg

Kantareller med bacon og løg, smager himmelsk, serveret på smurt franskbrød, belagt med skinke. Eller over løse kogte ris og hertil enten skinkeskiver eller roast beef. Kantareller med bacon og løg er egnet som en lille forret eller som natmad.


Opskriften er offentliggjort af Kirsten Hüttemeier i 1958 og er beregnet til 4 personer.

KANTARELLER MED BACON OG LØG

500 g kantareller
50 g smør
6 skiver røget bacon, klippet i strimler
salt
peber
klippet persille
1 lille grøn eller rød peber, skåret i ringe
3 hakkede chalotteløg
1 1/2 dl fløde

Svampene renses, det nederste af stokkene skæres af. Skyl godt og klap tørre. I smørret letbrunes de røgede skiver bacon, der er klippet ud i strimler, de hakkede løg og ringene fra peberfrugten. Alt gennemfedtes og så blandes svampene i sammen med salt, nymalet peber og fløden.
Under låg snurrer det hele mørt i 8 minutter og smages til.

Servér kantareller med bacon og løg på franskbrødsskiver, smurt med smør og belagt med skinke eller over løse, kogte ris med skinke eller tynde skiver af roast beef til. Tilsidst kommes klippet persille over.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.