lørdag

Skovfogedens Roulade

Skovfogedens roulade er perfekt, kommer der en regnvejrsdag, hvor gode venner kan inviteres ind til en kop glad kaffe. En sommerdag i haven med familien omkring kaffebordet kommer skovfogedens roulade naturligvis også til sin ret, ligeså gør havens bær, jordbær og hindbær.

Denne gamle opskrift er fra 1958. Den er nem og hurtig at bage og en god klat kold flødeskum til skader bestemt ikke.


SKOVFOGEDENS ROULADE

2 æg
1 spsk. koldt vand
100 g melis
75 g hvedemel
1 strøget tsk. bagepulver

fyld
abrikosmos
æblemos
hindbær- og jordbærmos

Æggene piskes til en tyk æggesnaps med sukkeret, derpå røres mel, vand og bagepulver let i og dejen er færdig.
Et stykke aluminiumsfolie (staniol) så stort som 35x25 cm smøres godt med halvsmeltet mgr. og heri smøres dejen ud. Rouladen bager i ovnen ved 275 grader i 6 minutter. Vendes ud på et stykke hvidt silkepapir - brug bagepapir, drysset med melis. Frugtmosen smøres i et tyndt lag ud over den varme dej, der nu rulles stramt sammen på den lange led.
Rouladen skal blive liggende i papiret som en rulle, indtil den er kold.
Der kan også bruges friske, mosede jordbær eller hindbær, der er smagt til med sukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.