søndag

Koldskål af øl

Koldskål af øl. Fru Constantin skriver tilbage i år 1906 om denne liflige sommerkoldskål, der med sit indhold af kognac eller sherry, gør retten uegnet for børn. Koldskål med øl skal nydes iskold og spises med små tvebakker til, - eller store som man nu har dem.

Hvidtøl solgtes dengang i 3/4 pot flasker, hvilket vil sige, at hver flaske indeholdt 3/4 liter.


Opskriften rækker til 6-8 personer og er gengivet efter originalopskriften, hvorfor mål og vægt er datidens.

1 pot = 1 liter
1 u = pund
1 pægl = 1/4 liter

KOLDSKÅL AF ØL

3 flasker bedste hvidtøl ( ialt 2 1/4 liter)
1/2 pot vand (1/2 liter)
1/2 pund hvidt sukker (250 g)
saft og fint afskrællet skal (revet skal) af 1 citron
1/2 pægl (125 ml) cognac eller 1 1/2 pægl (375 ml) sherry

3 flasker bedste hvidtøl samt 1/2 pot koldt vand hældes i en terrin. Heri kommes 1/2 pund hvidt sukker, saften og den fint afskrællede skal af 1 citron, 1/2 pægl kognac eller 1 1/2 pægl sherry. Dette trækker nogle timer.
Små tvebakker gives til koldskål af øl og har man is, kommes et stykke i ved anretningen. Retten skal helst være meget kold.

spise og rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.