søndag

Rabarberpie

Rabarberpie, tilberedt af en mørdej og rabarberkompot, kan serveres både lun og kold og hertil flødeskum eller cremesauce.

Opskriften er til 4-5 personer og er fra sidst i 50erne


RABARBERPIE

mørdej
200 g smør
100 g sukker
225 g mel

rabarberkompot, kogt i forvejen
5 stilke rabarber
lidt vand
sukker
vanilie

Smørret hakkes ud i melet, sukker tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen. Trilles til en pølse, der pakkes ind i aluminiumsfolie og lægges koldt nogle dage.
Et ildfast fad fores ud med dejen og forbages i 10 minutter ved rask varme (225 grader) og så anbringes den afdryppede rabarberkompot på dejen. Resten af dejen rulles ud til strimler, der lægges som et gitter over rabarberne og yderligere også en kant om selve pien. Gitteret smøres med sammenpisket æg eller fløde. Bager i ovnen ved rask varme (250 grader) i 15 minutter.

Rabarberpie serveres med kold flødeskum eller cremesauce til en glad kop kaffe. En rigtig lækker sommerting.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.