onsdag

Artistkompot

Artistkompot, tilsat lidt hedvin er en dejlig og frisk spise med en lille småkage til i sommervarmen. Denne dejlige, gamle opskrift på artistkompot fra 1946, fortjener vor opmærksomhed og så minder den ikke så lidt om en anden spise af friske frugter, - nemlig frugtsalat.
Her er lagen kogt op på forhånd og tilsat hedvin. Den skal spises iskold og kan også nemt gøre det ud for en sommerdessert.

Iøvrigt kan kompotten spises såvel sommer som vinter, da frugterne i vore dage fås året rundt.


ARTISTKOMPOT

200 g sukker
4 dl vand
1 dl portvin eller madeira
1/2 kg æbler
1/2 kg pærer
2 bananer
2 appelsiner
200 g vindruer
3 spsk. morelsyltetøj (blommesyltetøj)

Vand og sukker koger til det er skummet og klart, ca. 12 minutter, sies, afkøles og hældes op i en dyb glasskål, tilsættes vinen. Den udsøgte frugt skrælles, deles pænt ud, bananerne skæres i 1/2 cm tykke skiver, appelsinerne befries for kerner og alt hvidt og skæres i skiver. Vindruerne befries for sten. Frugtstykkerne blandes forsigtigt sammen og lægges i sukkerlagen. Omrør forsigtigt og lad stå på køl 2 timer før servering.

Pynt skålen med lidt blommemarmelade og servér artistkompot med en småkage til.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.