onsdag

Banankage

Banankage, pyntet med marengs og kagecreme er en dejlig frisk kage, men banankage skal helst spises samme dag, den er bagt, da den er tilsat bagepulver og derfor hurtig bliver tør.

Kagen skyldes igen vor norske husholdningslærerinde og opskriften er fra 1946.

I stedet for halve bananer i kagen, kan denne flækkes i 2 dele og lægges sammen med moset banan. Det sidste er en god måde at få brugt nogle lidt overmodne bananer på.

Så poser med 10 stk. bananer til 5 kr. i supermarkedet i går, - bananer, som skulle spises nu. De var akkurat gode nok endnu og virkelig egnede til bananmos. Så bliver banankagen jo billig.


BANANKAGE

160 g smør
200 g sukker
2 æg
1 1/4 dl mælk
200 g hvedemel
2 1/2 tsk. bagepulver
4 bananer
1/2 liter kagecreme
marengs

Smør og sukker røres hvidt. Mælken, de piskede æg, melet, tilsat bagepulver, tilsættes og dejen røres. Kommes i godt smurt og strøet form, bages i ca. 1/2 time.
Bananerne moses eller deles på langs i 2 dele og lægges over kagen til det dækker. Pyntes med kagecreme og små marengs.

Sådan en banankage gør lykke til en kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.