lørdag

Citron-fanchonettes

Citron-fanchonettes er nærmest en slags luksustarteletter, fyldt med den skønneste citroncreme man kan tænke sig og dækket med marengs. Citron-fanchonettes er fantastiske at sætte på kagebordet. Dette muliggjort ved hjælp af denne gamle originalopskriftopskrift fra vor norske veninde, husholdningslærerinden.


Opskriften er til 10-12 personer.

CITRON-FANCHONETTES

butterdej af 250 g smør eller brug frossen butterdej
2 1/2 spsk. majsmel = maizenamel
1 spsk. koldt vand
1 tsk. smør
2 æggeblommer
saft af 1 stor citron
200 g sukker
marengsmasse af 2 stiftpiskede æggehvider og lidt sukker

Ydersiden af små krusede forme dækkes med udrullet butterdej, prikkes foroven og på siderne med en gaffel, bages pænt lysegule 12-14 minutter ved 200 grader. Tages forsiftigt af formene og fyldes med citroncreme.

CITRONCREME

Majsmelet udrøres med lidt koldt vand, røres i det kogende vand og koger 2-3 minutter. Sættes i vandbad og koger 10 minutter. Irøres smør og sukker, tages af ilden, tilsættes citronsaften, lidt revet citronskal og æggeblommerne. Dækkes med marengs ( stiftpiskede æggehvider, tilsat sukker). Brunes i ikke for varm ovn.

Værsgo', citron-fanconettes, - de skønneste kager til kaffebordet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.