tirsdag

Torsk Som Bøf

Torsk som bøf, serveret med løgsauce eller brunede løg og brunet smør til sammen med kartofler, er en anderledes og spændende måde at spise fisk på. Torsk som bøf af enten små stegetorsk, der fileteres eller af udskårne torskefileter smager rigtig godt.

Umiddelbart klinger kombinationen torsk og stegte løg sammen lidt ejendommeligt, men den er faktisk god nok.


Opskriften, der er beregnet til 4 prs. er fra 1936.

TORSK SOM BØF

3-4 stegetorsk eller 6 udskårne torskefileter
2-3 spsk. mel
salt
peber

2 løg i skiver
40 g smør
kulør

Fiskene renses og fileteres. Når fileterne er aftørret i et klæde, vendes de i melet, tilsat salt og peber. Løgene steges på panden og lægges på en tallerken. Toskefileterne steges 3 minutter på hver side i resten af smørret. Læg dem på et fad og kog panden af med lidt fiskesuppe eller kartoffelvand. Jævn saucen med lidt meljævning, smag til med salt og peber og kom kulør på. Varm løgene i saucen og hæld denne over de stegte fisk.
Fisken kan også frituresteges. I så fald serveres torsk som bøf sammen med de stegte løg, brunet smør, kartofler og gerne en hjemmelavet agurksalat til.

VELBEKOMME

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.