onsdag

Amerikansk Bøf

Amerikansk Bøf, en anden gammel ret, efter originalopskrift af 1936. Om retten nu er kommet til os udefra skal jeg lade være usagt, men faktisk er amerikansk bøf spændende, uanset nationalitet.
Ingredienslisten indeholder samme ingredienser som til dansk bøf med løg.


AMERIKANSK BØF

500 g hk. oksesmåkød eller 750 g mellemskært
2 spsk. mel
salt
peber
1/2 kg løg
50 g smør (fedt)
4 dl kartoffelvand
kulør

Det hakkede kød deles i 2 dele og formes på et melstrøget bræt til 2 bøffer af størrelse som en mindre stegepande. De drysses på oversiden med mel, blandet med salt og peber. Løgene brunes godt i fedtstof og lægges op på en tallerken.
Den ene bøf steges 4-5 minutter på undersiden, hvorefter man lader den glide over på et låg af samme størrelse som panden. Bøffen vendes og steger 4-5 minutter på den anden side. Den færdige bøf lægges på et fad, belægges med et lag af de brunede løg og holdes varm, medens den anden bøf steges. Den lægges ovenpå og dækkes med resten af løgene.
Panden koges af med lidt vand til sauce, der jævnes med meljævning og tilsættes kulør.

I stedet for brunede løg, kan anvendes ristede champignon.

Amerikansk bøf udskæres ved anretningen som en lagkage og serveres med saucen eller brunet smør, tilsat lidt engelsk sauce og kogte kartofler.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.