lørdag

Blomme-Chutney

Blomme-chutney med ingefær og hvidløg efter denne gamle opskrift, bliver bedst, ifald der anvendes blå blommer og så får chutneyen en smuk og kraftfuld farve.  Sådan en god hjemmelavet blomme chutney kan ellers nok sætte prikken over i'et i mangen en kødret, ligesom den i vor burgerkultur er god i en hjemmelavet burger.


BLOMME-CHUTNEY

1-3 hylstre spansk peber
25 g rosiner
40 g små chalotteløg
1 fed hvidløg (kan udelades)
1 liter eddike
1 spsk. salt
3 spsk. sukker
3 tskf. stødt ingefær
1 tskf. paprika
80 blommer

Peberhylstrne blødes op i kogende vand og hakkes sammen med rosiner og løg. Eddiken hældes på og det hele koges i en 1/2 time. De udstenede blommer, salt, sukker og krydderier tilsættes. Kogningen fortsættes under omrøring i en time.
Hældes på glas, bindes til og opbevares mørkt og koldt.

Blomme-chutney bør ikke mangle på vinterens middagsborde, thi det gør virkelig underværker.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.