lørdag

Boghvedegrød i høkasse

Boghvedegrød i høkasse er en nem metode, at koge grød på, idet der skal holdes øje med grøden i kortere tid, end hvis den er over på komfuret. - Og har man ingen høkasse er det nemt at lave boghvedegrød i høkasse, ved at sætte grøden i sengen, pakket ind i aviser, et tæppe samt dynen. Det med "høkassemad", var almindeligt tidligere. Naturligvis kan boghvedegrøden koges over komfuret også og så er kogetiden 1 time.


Opskriften, der er original, er fra 1936 og kogt på vand. Grøden kan koges på mælk, ved at erstatte vandet med 3/4 liter vand og 3/4 liter sødmælk.

BOGHVEDEGRØD I HØKASSE

1 1/2 liter vand eller 3/4 liter vand og 3/4 liter sødmælk
180 g boghvedegryn
1 strøget tsk. salt

Bring vandet i kog, tilsæt gryn og salt under omrøring. Forkoger 20 minutter, omrøres. Låget beholdes på gryden, der pakkes ind i aviser, et tæppe og en dyne. Stilles midt i en seng. Grøden eftermørner 1 1/2 time i høkasse.

Boghvedegrød i høkasse serveres med koldt smør og sødet hvidtøl.

En rest grød kan serveres udskivet kold, overhældt med kogende mælk eller den kolde grød piskes op med kogende mælk til vælling.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.