tirsdag

Brunkål med fars

Brunkål med fars er næsten en tro kopi af brunkål med flæsk i sin tilberedning. Her erstattes kødet med en god rørt fars og der serveres brun sauce og kartofler til. Brunkål med fars er rigtig efterårs- og vintermad og de nye hvidkål er í butikkerne.


BRUNKÅL MED FARS

1 kålhoved
ca. 1 kg rørt fars
1 dl kraftsky
80 g smør
1 tsk. sukker

Kålhovedet snittes fint og brunes i det brunede smør og sukkeret, påhældes 1 dl kraftsky. Kålen lægges jævnt i gryden, idet man laver en fordybning i midten. Heri lægges farsen, der formes så rundt som muligt og dækkes helt med kålen. Småkoger under låg i ca. 2 timer.

Fisk væden, der er dannet sammen med kraftskyen, op og jævn det til en sauce, der smages til med salt og tilsættes lidt kulør.

Servér kødet, skåret i skiver, sammen med brunkålen, den brune sauce og kartofler.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.