torsdag

Plantage-brombær

Plantage-brombær blev lanceret af Kirsten Hüttemeir sidst i 50erne og som Hüttemeir så rigtigt sagde : Der er intet som syltede brombær til vinterens pandekager. Disse plantage-brombær, krydret med kanel og nelliker, har næsten noget juleagtigt over sig og er bestemt værd at prøve.

Så plukker vi brombær . . . . vi står i brombærsæsonen lige nu . . . 


I opskriften her anvendes brombær så fine, at de ikke skal skylles . . .

PLANTAGE-BROMBÆR

1 kg modne brombær
750 g sukker
1 stk. hel kanel
6-8 hele nelliker
3/4 tsk. syltepulver

Frugt og sukker blandes i en gryde, nelliker og kanel kommes ved og efter nogle timer eller evt. en nat bringes frugten til kog. Brombær skal helst ikke koge, så kan de blive hårde som sten. Så snart det damper fra gryden, lægges låget på og brombærrene trækker i 5 minutter. Varmes derpå atter til kog, trækker igen og til sidst, når bærrene er store og bløde, tilsættes syltepulver. Syltetøjet hældes på rene, skoldede glas og tilbindes straks.

Nu har vi gjort et fantastisk stykke arbejde og der er kun tilbage, at glæde sig til vinterhygge indendørs med pandekager og plantage-brombær.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.