lørdag

Stegte Aborrefileter

Stegte aborrefileter, serveret med brunet smør, kogte kartofler og evt. stuvet spinat eller stuvede bønner, er et godt bud på en fiskemiddag. Da aborren er i sæson det næste halve års tid, er stegte aborrefileter en mulighed som ugens fiskeret og de, som har en lystfisker ibland sig i familien kan glæde sig til at have denne  fine, lille ferskvandsfisk på bordet.


STEGTE ABORREFILETER

1 kg aborrefileter
salt

panering
mel
æggehvide
rasp

Aborren flåes og skæres i fileter, skylles og gnides med salt i 15 minutter under en tallerken. Fileterne paneres, først i mel, derefter i æggehvide og rasp. Steges på panden i rigeligt afbruset smør eller frituresteges i olie 3-4 minutter.

Servér stegte aborrefileter med smørsauce, kogte kartofler og evt. stuvet spinat eller stuvede bønner.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.