fredag

Capri-tærte

Nu er der kun en uges tid til jul. I denne søde juletid fylder vi os med lutter gode sager og skaber hygge sammen.

Sidst i 50erne lancerede Rena Krydderier i Aarhus en række bageopskrifter, bl.a denne skønne juletærte med de dejligste julekrydderier.
Den er perfekt såvel i juledagene, som i tiden op til jul og en klat kold flødeskum eller creme fraiche gør den bestemt ikke ringere.


CAPRI-TÆRTE

150 g smør eller mgr.
300 g mel
4 tsk. bagepulver
1 æg
60 g melis
3 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
1 tsk. nelliker
1/2 tsk. ingefær
lidt reven citronskal
4 spsk. mælk
abrikosmos (køb en pose færdig mos)

glasur
100 g flormelis
lidt vand

Ingredienserne blandes sammen og dejen æltes ensartet.  Rul dejen ud, så den passer til formen. Af resterne laves et gitter tilsidst.

Beklæd en smurt lagkageform med det meste af dejen, også på kanten. Læg et lag abrikosmos på kagen og slut af med et gitter af resten af dejen.
Bages ved 200 grader ca. 25 minutter. Når kagen er kølet af glasseres den med hvid glasur.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.