lørdag

Doktorens Mandegryde

Doktorens Mandegryde fra sidst i 50erne, fremstillet af skært inderlår, tilsat rødvin og kantareller er en skøn vintergryde, serveret med spaghetti og revet ost. Endelig kan doktorens mandegryde da også serveres med en god hjemmelavet kartoffelmos.

Det er ikke nogen billig ret, så retten er fin som weekend-mad eller, når der komme fremmede.

Da det er en snurregryde, som passer sig selv, frasét forarbejdet, er retten god som gæstemad.

Opskrift til 4 personer

DOKTORENS MANDEGRYDE

3/4 kg skært okseinderlår
baconfedt
tomatpuré
4 store løg
1 fed hvidløg
3 gulerødder
salt
250 g kantareller
1 glas rødvin
3 dl bouillon
hvidløg
paprika
merian

Kødet skæres i små stykker på størrelse med medaljoner, de bankes og brunes i det varme baconfedt sammen med løgene, der er skåret i skiver. Evt. sener fra kødet koges af til bouillon, der senere hældes over kødet.
Gulerødderne renses, skæres i skiver, tilsættes sammen med tomatpuré, salt, peber, hvidløg, paprika og merian. Rødvin og bouillon hældes ved og det hele snurres mørt i ca. 1 1/2 - 2 timer. Lidt før kødet er mørt, tilsættes de rensede kantareller og gryden smages til.

Servér doktorens mandegryde med 250 g spaghetti, der er kogt i rigeligt vand i 12 minutter, dryppet godt af og overdrysset med reven ost. Ekstra tomatketchup og gode krydderier gives til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.